Nummer två av Golfsveriges nya medlemstidning har tema drivkraft. Det krävs nämligen vilja för att lyckas i golf – oavsett om du är elitsatsande junior, en senior som vill vinna över kompisarna, eller en klubb som vill sticka ut från mängden.
Axplock ur nummer två:

Vad krävs för att bli bäst?
I det här numret får du träffa två av landets lovande juniorer, Meja Örtengren och Viggo Öhrn, som satsar hårt nu med målet att bli bäst sen. Vad krävs för att ta plats bland världseliten och hur ska de ta sig dit?
Också på temat drivkraft.
Det finns många sätt att nå toppen – vilka vägar har de svenska proffsen tagit? Ringenäs GK i Halmstad är populär bland unga. Här får du koll på varför. Dessutom, hur hanterar du stress och håller huvudet kallt när det verkligen gäller?
Team Stensons hemliga vapen.

Henrik Stenson må bo i Florida, men hans internationella proffsliv styrs från ett hus i Umeå. Vi pratar golftradition, distraktioner och arga amerikaner med golfmanagern Sarah Skönby.
Rekordårets nykomlingar och återvändare.
I våras registrerades över 40 000 nya medlemmar och den 15 juli passerade Golfsverige för första gången sedan 2010 en halv miljon medlemskap. En av dem är Mia Nilsson som har återvänt till golfen, och tagit med sig sina döttrar.
Från vita spår till grönt gräs.

Längdstjärnan Frida Karlsson kopplar av på golfbanan. Med klubban i handen hinner hon inte tänka på nästa skidtävling – då fokuserar hon på nästa hål istället.
Din åsikt räknas.
Oavsett hur engagerad du är i din klubb är det viktigt att dina åsikter uppmärksammas. Undersökningen Players 1st låter dig tycka till, och hjälper din klubb att satsa rätt. Bjäre GK har med Players 1st skaffat nöjda medlemmar, och hög ranking.
Tisdagsgruppen till undsättning.

När Herrljunga GK bad medlemmarna om hjälp med att förbättra banan tvekade inte Rolf Andersson och Claes Ottergren att ställa upp.
Ett och ett halvt år senare träffas Tisdagsgruppen varje vecka för att fixa stort som smått på sin hemmaklubb.
Tourspelaren som blev klubbchef.
Josefin Odenring är långt ifrån stereotypen för en golfklubbschef. Blott 28 år gammal basar hon sedan ett och ett halvt år över Västerås GK.
Sista ordet: Joakim Björkman.
Paragolfaren Joakim Björkman visste redan som 12-åring att han skulle bli proffs, även om inte alla andra förstod det.
Nyfiken? Läs hela tidningen digitalt här.