Här publiceras tidningar, broschyrer och andra trycksaker för nedladdning som pdf och beställning av fysiska exemplar.

Svenska Golfförbundet producerar årligen ett antal informationsbroschyrer som riktar sig till klubbar, anläggningar, organisationer och övriga Golfsverige med syfte att inspirera och informera om förbundets verksamhet och golfen i Sverige. 

De digitala versionerna är fria att använda på hemsidor, i nyhetsbrev eller i andra digitala kanaler. 

Fysiska exemplar av broschyrerna kan beställas här.

Framsida till broschyren Att leda en golfklubb - konsten att utveckla verksamheten

Att leda en golfklubb

En handbok för styrelseledamöter, klubbchefer, valberedning och andra som är engagerade i verksamhetsutveckling på en golfklubb. Handfasta tips och råd kring konsten att leda en golfklubb, i allt från styrelsearbete till marknadsföring och att leda i förändring. Boken är skriven av SGF:s klubbrådgivare Lena Lindström.

Ladda ner här

Omslag till broschyren Vision 50/50, på väg mot ett jämställt Golfsverige.

Vision 50/50

Att göra golfen mer jämställd och inkluderande är en av de viktigaste utmaningarna inom svensk golf. Här ges en inblick i Vision 50/50, Svenska Golfförbundets långsiktiga förändringsarbete för fler kvinnor som spelare och i ledande positioner. Mer information om arbetet finns här

Ladda ner här

Omslag till broschyren Handigolf, ger värden för livet.

Handigolf – ger värden för livet

Svenska golfförbundet bedriver bredd- och elitverksamhet för handigolfare. Funktionsnedsättning eller inte, alla som vill ska kunna spela golf.

Ladda ner här

Omslag till broschyren OnCourse Sverige, miljöverktyg för golfklubben.

GEO – OnCourse Sverige

Miljöverktyget OnCourse gör det enklare för golfklubben att jobba med hållbarhetsutveckling, öka kompetensen och skapa trovärdighet för sitt miljöarbete.

Ladda ner här

Framsida till broschyren Indexering av golfhål. Rubriken är "Indexering av golfhål - så gör golfklubben".

Indexering av golfhål

Indexeringen av hålen under en 18-hålsrond är en förutsättning för matchspel. I kampen spelare mot spelare tävlar man om varje hål, att vinna det, dela eller förlora. Lär dig mer om indexering av golfhål - vad som gäller och SGF:s rekommendationer.

Ladda ner här

Framsida till broschyren Handicapregler 2016-2016 - en kort informationsbroschyr om spelarens, klubbens och SGF:s ansvar.

EGA handicapregler 2016–2019

En överskådlig förklaring till hur handicapreglerna fungerar och hur ansvaret fördelas mellan spelaren, klubben och Svenska Golfförbundet. Tillsammans lyfter vi golfen!

Ladda ner här

Verksamhetsinriktning 2019–2020

En sammanfattning av Svenska Golfförbundets verksamhetsinriktning 2019–2020 som lättöverskådligt presenterar förbundets vision, prioriteringar och målsättningar som fastställdes vid förbundsmötet i april 2018. Den fullständiga verksamhetsinriktningen finns att läsa här.

Ladda ner här

Faktabroschyr för Golfäventyret.

Golfäventyret

En presentation av barnens resa i golfen – vägen från att vara ny till att sig ner till handicap 36 genom anpassade banor och roliga utmaningar.

Ladda ner här

Framsida till broschyren Golfäventyret i skolan. På framsidan syns två barn som spelar golf i en idrottshall med golfklubba och innebandyboll.

Golfäventyret i skolan

Denna broschyr ger idrottslärare och fritidspedagoger möjligheten att ge barn en rolig introduktion till golf. Vi har lagt upp två olika lektionspass (50 och 90 minuter), och du hittar övningar och information om Golfäventyret i skolanväskan samt praktiska tips för att genomföra en rolig och stimulerande idrottslektion med dina elever. 

Ladda ner här

Framsida till broschyren Checklista för ledare - så coachar du barn på tävlingar.

Checklista för ledare – barn

Den här checklistan innehåller handfasta tips till ledare som anordnar tävlingar för barn. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar. 

Ladda ner här

Omslag till broschyren Checklista för ledare, så stöttar du ungdomar på tävlingar.

Checklista för ledare – ungdomar

Den här checklistan innehåller handfasta tips till ledare som anordnar tävlingar för ungdomar. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar. 

Ladda ner här

Omslag till broschyren Idrottsgymnasier för golf 2017-2018.

Idrottsgymnasier för golf 2018–2019

Kombinera studier med elitgolf. Läs om de två riksidrottsgymnasium (RIG) och 22 nationellt tillstyrkta idrottsutbildningar (NIU) som erbjuder en möjlighet att kombinera en golfsatsning med gymnasiestudier. Utbildningarna är certifierade av Svenska Golfförbundet och Riksidrottsförbundet och verksamheten sker i nära samarbete med landslagscoacherna från Swedish Golf Team. Mer på golfgymnasiet.se

Ladda ner här

Framsida Verksamhetsberättelse 2017. Majorvinnaren Anna Nordqvist.

Verksamhetsberättelse 2017

När vi summerar 2017 kan vi konstatera att det var ännu ett bra år för golfen i Sverige. Vi ökade med drygt 5 000 medlemmar i klubbarna, vilket var fjärde året i rad vi noterade en medlemsökning. Antalet bokade ronder ökade med 88 000 vilket motsvarar 6 procent. Kanske medverkade premiären för Golfens dag till ökningen, där 320 klubbar över hela landet var med och lokala medier producerade mer än 300 positiva artiklar om golf. Läs om allt detta och mycket mer i förbundets verksamhetsberättelse.

Ladda ner här

Framsida till Svenska Golfförbundets verksamhetsberättelse 2016. Henrik Stenson kysser The Claret Jug efter sin sköna seger i The Open Championship.

Verksamhetsberättelse 2016

2016 var ett minnesvärt och händelserikt år. Henrik Stenson tog första segern i en herrmajor, golfen gjorde comeback i OS och vi ökade antalet medlemmar med nästan 10 000. En stor satsning gjordes på ökat stöd till klubbar genom klubbrådgivare och juniorkonsulenter i egen regi och förbundet har ökat insatserna i jämställdhetsprocessen Vision 50/50 och projektet Golfnyttan i samhället. Läs om allt detta och mycket mer i förbundets verksamhetsberättelse. 

Ladda ned här

Omslag till broschyren Välkommen till golfen, så kommer du igång.

Välkommen till golfen

En snabb och bra introduktion till golfen, med nio bra saker som är bra att veta om spelet.

Ladda ner här

Faktabroschyr för Golfen i siffror.

Golfen i siffror

En faktabroschyr med statistik, information och kuriosa om vår idrott som är en av Sveriges största idrotter.

Ladda ner här

Säker golf

En affisch om säker golf som golfklubbar kan ladda ned, skriva ut och sätta upp på sin anläggning. 

Finns här

I nuläget finns affischen endast digitalt.

Man i byggjobbarkläder

Golfnyttan 2-2017

Höstnumret av tidningen Golfnyttan distribuerades i början av november. Temat är hur golfen passar in i boende- och stadsmiljö med den förtätning som sker i stora orter, hur klubbar kan jobba med att uppvakta beslutsfattare samt hur Göteborgsdistriktet föredömligt jobbar med Golfnyttan i samhället.

Ladda ner här

Framsida av tidningen Golfnyttan 1-2017, med fokus på Golfens dag, hållbarhet och turism. På bilden syns delar av förbundsstyrelsen med Maria Möller, golfförbundets nya ordförande.

Golfnyttan 1-2017

Läs intervjun med Maria Möller, första kvinna på ordförandeposten inom Svenska Golfförbundet, hur kommunen och golfklubben i Hjo stärkte sitt samarbete samt vikten av att ha koll på klubbens arrendeavtal. Läs också om 38-åriga Jonathan Svedberg som var på god väg mot diabetes innan golfen fick honom på banan igen. Det och mycket mer i första numret av Golfnyttan 2017. 

Ladda ner här

Framsida till tidningen Golfnyttan 2-2016. På framsidan syns ett antal rubriker för tidningen och en bild på bostadsminister Peter Eriksson som citeras: "Idag är golfen mer accepterad i Miljöpartiet"

Golfnyttan 2-2016

I tidningen Golfnyttan nummer 2-2016 som kom ut i november kan du bland annat läsa bostadsminister Peter Erikssons krönika om hans förhållande till golfen. Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia, intervjuas om golfspelets stora fördelar som friskvård och Bokskogens GK berättar om jämställdhetsarbetet Vision 50/50.

Ladda ner här 

Framsidan till tidningen Golfnyttan nummer ett 2016.

Golfnyttan 1-2016

Tidningen Golfnyttan handlar om golfens roll i samhället med fokus på friskvård, turism och miljö. I nummer 1-2016 som kom ut i juni läser du bland annat om golfen och Korpen som pratar livslång idrott i Almedalen, Vision 50/50-ambassadören Carin Kochs recept på jämställdhet och en krönika om organisationsutveckling av framtidsanalytikern Troed Troedson.

Ladda ner här